David Pogue: 10 sfaturi IT pentru a câștiga timp

David Pogue: 10 sfaturi IT pentru a câștiga timp

Aici este textul din clipul video!

Așadar, astăzi vă voi spune 10 lucruri pe care credeați că toată lumea le știe, dar nu este așa.

  1. Folosiți tasta „spațiu” pentru derulare pentru navigarea pe Internet.   În primul rând când ești pe internet și vrei să derulezi în jos, nu luați mouse-ul să folosiți bara de derulare. E o pierdere enormă de timp. Faceți asta doar dacă sunteți plătiți cu ora. În schimb, apăsați pe tasta „spațiu”. Tasta spațiu derulează în jos o pagină. Țineți apăsată tasta „Shift” pentru a derula în sus. Deci, tasta „spațiu” pentru a derula o pagină în jos. Funcționează în orice browser, indiferent de computer.
  2. Folosiți tasta „Tab” pentru completarea formularelor pe Internet și prima litera succesiv pentru a parcurge o listă.  Când completați un formular, de exemplu adresa, presupun că stiți că puteți apăsa tasta „Tab” pentru a trece de la o căsuță la alta. Dar căsuța unde completați statul de unde sunteți? Nu deschideți meniul pop-up. E o pierdere enormă de calorii. Scrieți prima literă a statului vostru repetat. Dacă vreți să scrieți Conneticut, tastați C, C, C. Dacă vreți să scrieți Texas, tastați T,T și săriţi direct, fără măcar să deschideți meniul pop-up.
  3.  De asemenea, pe internet, când textul e prea mic, ții apăsată tasta „Control” și să apeși +, +, +. Mărești textul cu fiecare tastare. Funcționează pe orice computer, orice browser. Sau pentru a micșora textul apasă -, -, -. Dacă sunteți pe un Mac, s-ar putea să trebuiască să apăsați Command.
  4. Când tastați pe Blackberry, pe Android, pe iPhone, nu vă deranjați schimbând fereastra pentru punctuație: punct, apoi spațiu, apoi să scrieți următoarea literă cu majusculă. Doar tastați spațiu de două ori. Telefonul pune punctul, spațiul, și majuscula. Tastați spațiu, spațiu. Absolut uimitor.
  5. De asemenea, pe mobil, dacă vrei să reapelezi pe cineva pe care l-ai mai sunat tot ce trebuie să faci e să apeși butonul de apelare, și îți afișează ultimul număr apelat, și apeși din nou pentru a apela efectiv. Nu trebuie să te duci la lista apelurilor recente, și dacă trebuie să dai de cineva, doar apasă butonul de apelare din nou.
  6. Uite ceva ce mă înebunește. Când te sun și îți las un mesaj în mesageria vocală, te aud spunând „Lăsați un mesaj”, apoi primesc instrucțiuni enervante timp de 15 sec. ca și când n-am fi avut roboți telefonici de 45 de ani! (Râsete) Nu sunt furios. Există o comandă rapidăcare te lasă să sari direct la beep, așa.

Robotul telefonic: După mesajul sonor, vă rugăm – BEEP.

David Pogue: Din păcate, operatorii n-au adoptat aceeași tastă, așa că e diferit în funcție de operator, depinde de tine să înveți tasta pentru persoana pe care o suni. N-am spus că lucrurile vor fi perfecte.

  1. Okay, majoritatea folosiți Google să căutați o pagină web, dar e și dicționar. Tastați cuvântul „define” înainte sau după cuvântul dorit. Nici nu trebuie să dai click. Definiția apare în timp ce tastezi. Are și o bază de date FAA completă. Tastează numele unei companii aeriene și zborul. Îți arată unde e zborul, poarta, terminalul, cât mai e până la aterizare. N-ai nevoie de o aplicație pentru asta. E și convertor pentru unități de măsură și valută. Din nou, nu trebuie să dai click pe unul dintre rezultate. Tastează în casetă și răspunsul apare singur.
  2. Dacă tot vorbim de text, când vreți să evidențiați — acesta e doar un exemplu. (Râsete) Când vreți să evidențiați un cuvânt, vă rog nu vă irosiți viața trăgând peste el cu mouse-ul ca un începător. Dați dublu click pe cuvânt. Priviți la 200. Dau dublu click. Selectează frumos doar acel cuvânt. De asemenea, nu şterge ce ai selectat. Tastează peste. Valabil în orice program. De asemenea, poţi da dublu click, să tragi pentru a selecta un cuvânt în trepete în timp ce tragi cu mouse-ul. Mult mai precis. Din nou, nu vă deranjaţi să ştergeţi. Doar tastaţi peste. (Râsete)
  3. „Shutter lag” e intervalul dintre apăsarea butonului pentru a poza şi momentul în care camera prinde poza. E extrem de frustrant la o cameră sub 1,000 de dolari. (Click de aparat foto) (Râsete) Se întâmplă deaorece camera are nevoie de timp să calculeze focalizarea şi expunerea, dar dacă prefocalizezi, apăsând butonul doar la jumătate, şi apeşi de tot, nu ai shutter lag! Prinzi de fiecare dată. Tocmai v-am transformat camera de 50 de doalri într-una de 1.000 de dolari cu acest truc.
  4. Şi în final, se întâmplă deseori să prezinţi un dicurs şi audienţa se uită la slide în loc să se uite la tine! (Râsete) Când se întâmplă asta, ce vă voi spune funcţionează în Keynote, PowerPoint, în orice program, tot ce trebuie să faci e să tastezi litera B, B pentru black out, pentru a întuneca slide-ul. Se uită toți la tine, iar apoi, când eşti pregătit să continui, tastezi B din nou, şi dacă eşti într-adevăr pe val, poţi apăsa W pentru comanda whiteout, albeşti slide-ul, iar apoi tastezi W din nou pentru a-l readuce înapoi.

Știu că le-am enumerat în viteză. Dacă ați ratat ceva, aș fi încântat să vă trimit lista cu toate aceste sfaturi. Între timp, felicitări. Toți primiți „cardul de tehnologie” valabil în California.

Să aveți o zi bună.

 

Despre autor

king

Nu sunt comentarii

Lasă un comentariu...

%d blogeri au apreciat: